Jak oslavujeme život - příběh radostí i strastí naší spolupráce

03.12.2012 20:15

očima Deepy

Jak to všechno začalo?

V roce 2009, na úplném počátku své cesty osobního rozvoje, jsem navštívila meditaci AUM v domě Maitrea. Vzpomínám si, jak jsme po čtyřhodinové meditaci všichni unavení a šťastní seděli a zobali hroznové víno, a mě něco silně přitahovalo ke dvěma krásným blondýnkám. Jedna z nich byla Anet. Brzy jsme se daly do řeči a zjistily, že všechny pracujeme jako lektorky ve firmách a spojuje nás zájem o osobní růst. Vyměnily jsme si vizitky a domluvily se, že se setkáme na kafíčku.

V průběhu dalšího roku jsme se čas od času společně potkávaly na obídku nebo v kavárně a moje pouto s Anet se posilovalo. Postupně jsme zjišťovaly, že nás spojuje nejen zájem o sebepoznání, ale také stejná touha. Touha po tom žít život plný radosti a lásky, bohatý na upřímné a hluboké vztahy a krásné zážitky v oblasti partnerství a sexuality. A tak jsme společně navštěvovaly různé rozvojové semináře - novoroční tantrickou oslavu u Johna Hawkena, seminář Tělo, srdce a duše Alana Lowena a mnohé další, některé jsme si organizovaly i samy. Anet už v té době jezdila do Anglie na výcvik Biodanzy a nadšeně mi vyprávěla také o letním tantra festivalu v anglickém centru Osho Leela.

 

První shody, první rozdílnosti

Často nás napadalo, jaké by to bylo tvořit společně. Mít v sobě vzájemně oporu, vytvářet něco obohacujícího pro druhé a radostného a rozvojového pro nás. A protože jsme obě ženy činu, netrvalo dlouho a vznikl nás první společný projekt: ženský kruh v červnu 2010. Již při přípravě prvního večera se začaly ukazovat naše rozdílnosti. Nemohla jsem pochopit, co je divného na tom mít celý průběh večera po minutách popsaný a strukurovaný v tabulce, a jak někomu může připadat zvláštní, že všechny buňky tabulky musí být zarovnány stejným směrem a fonty velikosti písma musí být sladěny (přičemž nadpisy sloupců musí být samozřejmě tučně!). Zároveň pro mě bylo těžké připustit, že by mohlo stačit seznam příchozích žen prostě napsat na kus papíru a ne do předem vytištěné tabulky .. Anet říkala, že prý všechno nemusí být perfektní :o) Tak jsem se to snažila prodýchat, ženské kruhy pokračují dodnes a bez tabulky!

Lázně pro ženskou duši, náš společný víkend, který jsme vytvořily pro ženy

prosinec 2011

 

 

 

 

 

 

 

Od vrcholu ke krizi

Jednoho květnového odpoledne roku 2011 jsme snily o tom vytvořit další společný projekt, který by byl smysluplný a přinášel radost jak nám, tak všem zúčastněným. Vzaly jsme tedy tužku a papír a sepsaly společný  záměr - čtěte zde. Ten jsme vyvěsily také zde na Facebooku, aby ho existence mohla vidět a podpořit. Což se stalo!!!  A tak jednoho dne v našich hlavách usídlila myšlenka zorganizovat v České republice tantra festival, kterou jsme brzy rozpracovaly v konkrétní vizi. Tu jsme převedly v projektový plán a festivalu našly jméno Oslava Života 2013.

No a zazvonil zvonec a pohádky byl konec.

Alespoň tak jsme se cítily v květnu 2012, kdy se všechny přípravy na dva měsíce zastavily. Nenašly jsme totiž shodu na tom, jaká přesně by měla být náplň festivalu a jak ji komunikovat navenek. Vlastně šlo o to, jaký bude mít festival podtitul (dnes mezinárodní festival tantry, tance a živé hudby). Každá jsme měla svoji verzi a mnoho podpůrných argumentů pro to, proč zrovna ta naše verze je ta správná. Já jsem byla skálopevně přesvědčená, že Anet zcela neadekvátně prosazuje své zájmy bez ohledu na původní vizi, zatímco já dělám vše správně a v souladu s tím, jak jsme to od začátku myslely. Emoce na její straně spojené s celou situací mi přišly neadekvátní a zcela vážně jsem jí podezřívala z toho, že to na mě všechno hraje. Anet mi zase tvrdila, že se cítí nepřijatá a v mém přístupu vnímá nedostatek empatie. Mé racionální argumenty prý postrádají lidskost a pochopení druhé stany a moje bezemoční a logická argumentace jen oslabuje její důvěru v naše přátelství.

Obě jsme se snažily, ale nevěděly, jak dál.

A tak jsme se musely na chvíly od sebe oddělit a chtě nechtě se každá podívat do svého nitra, abychom odhalily a rozpletly skutečné příčiny našich sporů a s nimi spojených emocí. Naštěstí jsme každá měla na blízku někoho, kdo nás provedl tím obtížným procesem přijetí zraněných částí sebe sama, které jsme si zrcadlily. "Překvapivě" jsme se opět dopracovaly k mamince a tatínkovi, zařvaly si vzteky i uronily pár slz, a pomalými krůčky se vracely zase k sobě a společnému vztahu. No a kdyby do toho nezasahovaly ještě naše velmi rozdílné pohledy na partnerství a vztahy s muži, tak bychom možná důvěru znovu navázaly dříve než koncem léta ;o)

 

Oslava Života pokračuje

Krize nekrize, záměr je silnější než naše osobní dramata a Oslava Života si žádá nalezení vhodného místa. A tak jsme absolvovaly letní "tour" po rekreačních střediscích a nakonec vybraly centrum Česká Kanada jako nejvhodnější areál pro náš festival. Na podzim jsme pak založily společnost Oslava Života s.r.o. a společně s týmem začaly připravovat seriál 7 inspirací pro život, který právě odebíráte.

Samy jsme velmi zvědavé, jak se vše bude vyvíjet dál. Držte nám palce!

 

S láskou Deepa a Anet

P.s. mrkněte také na video o tom, jak jsme natáčely upoutávková videa k Oslavě Života 2013.

Prožíváte něco podobného? Podělte se s námi v komentářích:

Chci získat další články a příběhy emailem:

   Jméno:
* Email:
 

Vaše data jsou v bezpečí - SmartEmailing.cz

Zaregistrováním zde získáte:

  • každý měsíc jeden díl on-line seriálu 7 inspirací pro život
  • videa, články a audionahrávky od českých i světových učitelů osobního rozvoje
  • upozornění na bonusy a slevy na vstupné na Oslavu Života 2013
  • pozvánky na večerní setkání v Praze a Brně
letacek.cz
www.letacek.cz
přehledný katalog akcí
pro osobní růst v ČR

 

Kontakt

Oslava Života / Celebration of Life Deepa - Šárka Kmochová +420 777 246 812 deepa@oslavazivota.cz