London Faerie: Tak trochu jinak o sexu

12.05.2014 09:53

Věc se má tak. Téměr všechna setkání jsou něčím speciální v případě, že jsme si již sex trochu osvojili. Potkáváme se ale i s těmi, se kterými jiskra nepřeskočí. Pokud však získáme jistotu a umění rozeznat, s kým stojí za to si hrát, můžeme pak ty jinak naladěné přenechat dalším.

Když se nebudeme pouštět do větších akcí s těmi, kteří s námi úplně nerezonují, tak na nás čekají stovky, nebo možná i tisíce příležitostí k dobrému sexu. Jistě to znáte, ta magická osobitost a souhra, kdy se v tom pravém okamžiku potkají dvě různé energie a začnou si spolu hrát. Každý je tančící potěšení, výzva, cesta a zrcadlo. Každý odhaluje něco v nás a něco v ostatních a každý má potenciál probudit cosi dřímajícího.

Odtud to není daleko k žárlivosti. Dřív jsem hodně bojoval s pouhou myšlenkou, že si moje zlatíčko užívá s někým jiným. Přišlo mi to nespravedlivé, že by ji někdo mohl vzrušovat stejně jako to dělám já. Postupně jsem si ale uvědomil, že to takhle nefunguje. Oni jí nevzrušují stejně jako já. Vzrušují ji jinak. Každý jsme nositeli tajemné esence, která má své kouzlo a ovlivňuje i zvláštní příchuť v každém novém setkání a spojení. Proč by mi tedy mělo vadit, že moje milá zažívá tyto úžasné momenty, když vím z vlastní zkušenosti, jak radostné a neopakovatelné chvíle to jsou.

Jedna ze skrytých a hluboce zakořeněných domněnek monogamie je, že pouze my máme ten kouzelný klíč k odemknutí tajného zámku k našemu miláčkovi. Troufám si tvrdit, že tuhle myšlenku nám záměrně vštěpila kapitalistická mašinérie, abychom byli nešťastni a kupovali si více a více věcí, které vlastně nepotřebujeme. Ale je to tak široké téma, že se jím tady dnes nebudu raději zabývat.

Když se začneme odklánět od monogamie, jedna z prvních věcí, které se naučíme je,  že jsme absolutně jedinečným kouskem skládanky, která do sebe nádherně zapadá s ostatními, dalšími unikátními kousky. Ten finální obrázek, který tvořím se svou partnerkou M___ je jiného tvaru, než který mám se svou milenkou S____ a úplně jiný s kamarádkou B___. Každý je nádherný. Jakmile si dovolíme překročit předpoklady, kterým věříme, můžeme je všechny s radostí oslavovat.

Představa skvělého sexu se spoustou lidí je velmi osvobozující. Ale za těch více než 10 let, co žiju v ne-monogamii jsem si také uvědomil, že pouze dobrý sex neznamená dobrý vztah. Jak Dossie Easton (autorka Ethical Slut) moudře poznamenala; jsou lidé, se kterými si můžeme parádně užít v klubu, ale nepozvali bychom si je domů, neusadili se a neupsali k hypotéce. S každým dosahujeme jiných rovin a hlubin vztahu, které jsou jednoduše perfektní takové, jaké jsou. Jakmile se rozloučíme s dogmatem, že s každým musíme dojít až k oltáři, tak začneme objevovat, co správného na nás v každém takovém vztahu čeká.

Také si postupně uvědomíme, že počet lidiček, se kterými si můžeme naplno jen tak užívat je mnohem vyšší, než počet potencionálních partnerů, se kterými můžeme mít plnohodnotný, nebo „vážný“ vztah. Je spousta přísad a různých ingrediencí, které tento nádherný vztah můžou vytvořit. Skvělý sex může být jednou z nich. Pro mě je na začátku takového vztahu žhavý sex klíčový. (To je důležité pro mě, ale jsem si plně vědom, že to nemusí platit pro každého. A také se sám sebe občas ptám, jestli to pak nevytváří takové ty vášnivé, ale více nestálé vztahy.) Ale jsou tu další důležité aspekty, například, jak si s tím druhým sedneme, jestli máme podobný vkus v hudbě, filmech, nebo jídle, jestli se naše životní cíle někde shodují a potkávají, jestli chceme mít rodinu a děti a tak dále. Je spousta faktorů, které určují náležitou hloubku a délku jednotlivých vztahů a když jsme si vědomi, že boží sex není ničím jiným, než prostě božím sexem, můžeme se objektivněji podívat na to, jaký vztah chceme a nechat ho přirozeně vplout do něčeho nádherného.

To je důvod, proč tak silně věřím, že ne-monogamie v sobě nese velký potenciál, který nás může hluboce osvobodit a transformovat. Nutí nás zamyslet se nad přesvědčeními ohledně lásky, žárlivosti a celkového dojmu o nás samotných. Jakmile to uděláme, začneme nacházet svou vlastní cestu nejen v sexualitě, ve společnosti ale především v našem životě.

- London Faerie

London Faerie je jedním z lídrů sex pozitivních průkopníků a šiřitelem nefalšované touhy. Faerie žije a dýchá pro ne-monogamii více než 12 let. Motivace a dodávání odvahy lidem, kteří si chtějí vytvořit vztah přesně podle svých představ je jeho velkou vášní.

Faerieho pojetí je založeno na morálce, hranicích a domluvě. Věří, že svoboda nás stojí trošku disciplíny a spoustu uvědomění.  A za tu dřinu to ale stojí. Odměnou nám budiž spousta radosti a nových možností a zážitků, které nám tyto vztahy mohou přinést.
Faerie spolupracoval s mnoha uznávanými učiteli v oblasti sexuality, včetně Dossie Easton, autorkou knihy Ethical Slut (Morální děvka). Loni v prosinci společně vedli worskhop v Londýně. Faerie velmi obdivuje Dossie inspirativní přístup a její Ethical Slut považuje za nejlepší knihu o partnerství vůbec.
Faerie žije v Londýne a 4-5x ročně přijíždí do Prahy.

15., 18., a 20. května Faerie povede v Praze otevřené večery na téma ne-monogamních vztahů. 

>> PRO VÍCE INFO O FAERIEHO AKCÍCH KLIKNĚTE ZDE. 

 

letacek.cz
www.letacek.cz
přehledný katalog akcí
pro osobní růst v ČR

 

Kontakt

Oslava Života / Celebration of Life Deepa - Šárka Kmochová +420 777 246 812 deepa@oslavazivota.cz